Ik werk al acht jaar in het ziekenhuis. Voor mij is hygiëne niet een gewoon woord maar een stijl in het leven geworden. Ik vind het verschrikkelijk  belangrijk om gezond en proper te leven. Proper leven met een aantal katten en hond is zeer belangrijk!  Mijn hond is gewend alle behoeften buiten te doen dus thuis nooit....of bijna nooit, er kan van alles gebeuren hé, en ik heb begrip voor.

Mijn kittens ontdekken vanaf week 4 een kattenbak.... met verschillende bakvullingen... want de ene mens is gewend voor de klonterend vulling en de andere voor de Catsan, en de derde is van idee van bio.... dus....voor mijn kittens heb ik alle mogelijkheden aangeleerd en iedereen heeft z'n eigen voorkeur wat normaal is.

De katten zijn geweldige dieren, soms denk ik dat katten veel slimmer  dan sommige mensen zijn, het spijt me, maar ja....het is een ander verhaal en misschien ga ik ooit het schrijven over mijn poes Jemma....ongelooflijk....veel meer dan een poes en veeeeeeeel meer dan een mens, ongelooflijke poes en geeft ongelooflijk mooie, slimme, propere kittens....

Oké, ik ga verder over de hygiëne, hé...

Dankzij mijn werkgever mag ik de schoonmaakproducten bestellen op een professionele, gespecialiseerde site voor professionele producten. Mijn hulp voor onderhoud van mijn huis gaat nooit naar de katten want ik doe het zelf. Niet omdat ze  een slechte poetsvrouw is, helemaal niet, maar mijn katten en kittens kan ik enkel voor mijzelf vertrouwen. Voor mij betekenen ze veel meer dan mijn keuken of de badkamer. Ik gebruik enkel speciale producten die geschikt en vriendelijk zijn voor mijn katten.

Op ieder verdiep heb ik een luchtreiniger want mijn katten zijn gewend om door het hele huis rond te lopen. Soms moet ik streng zijn en  een lopende poes of een sproeiende   kat apart houden maar sowieso krijgt ze/hij veel aandacht en liefde. Ik heb geluk dat mijn man zo handig is en heeft zo mooi en liefdevol ruimte voor mijn poezen gebouwd,waar ze veel kunnen genieten en sociaal blijven. 

Op elk verdiep heb ik een professionele stofzuiger en de ene keer in de maand gaat alles in mijn huis onder de stoomreiniger.... Het is veel werk, tja, maar echt noodzakelijk als je 6 poezen thuis hebt. En soms een nestje van zes.... het is ongelooflijk leuk maar ook ongelooflijk werkelijk... Maar ja, ik ben voor de hygiëne.... Dus van mij moet u zeker weten dat u propere, nette, mooie, gezonde kittens krijgt die in familiesfeer opgegroeid  zijn met veel aandacht en liefde in een proper huis. 

Het was niet de bedoeling voor de kittens maar.... ik ben gewoon zo... alle gesprekken gaan over mijn kittens of poezen... ik hou zo veel van hen en daarom ben ik een fokker. Om mijn ras te verbeteren, te vermooien,  want Scottish en Brits zijn echt fantastische rassen! 

En... eigenlijk over hygiëne.... Ik kuis zelf iedere week alle ruimtes  van de katten en kittens....ik verzorg mijn poezen en katten en kittens zelf want....ik ben gewoon zo en het blijft van de natuur van een perfectionist en ik wil enkel de perfecte kittens hebben, ik streef  naar de rasverbetering en het is mijn doel zoals een fokker.

PS:  Vraag eerst of de ouders getest zijn.... je kan veel problemen door dit eenvoudig vraag veroorzaken.

Bij de Scottish of een kruising Scottisc/Brits is: Fiv/Feliv, PKD/HCM en bloedgroep zijn.

Zonder deze testen mag je nooit zeker te zijn voor een gezond kitten te krijgen.

Dus.... opletten....